het mobiele bibliotheekFabLab

micro:bit

micro:bit

Over micro:bit

De micro:bit is een kleine computer (ongeveer ter grootte van een halve bankpas) die is ontworpen door de BBC. Vanaf 2015 zijn er in Groot Brittannië een miljoen exemplaren gratis uitgedeeld aan schoolkinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Doelstelling: kinderen in staat stellen te leren coderen en maken. Na dit grote succes wordt micro:bit vanaf 2017 ook internationaal uitgerold, te beginnen in Nederland en IJsland.

Wat kan je met micro:bit?

Je kunt de micro:bit voor allerlei leuke toepassingen gebruiken of het nu een robot of een muziekinstrument is. De mogelijkheden zijn eindeloos. De micro:bit heeft 25 rode LED lichtjes waarmee je boodschappen kan laten zien. Er zijn twee drukknoppen waarmee je een game kan besturen of iets kan starten of stoppen. De micro:bit kan ook zien of hij beweegt, hoe snel hij gaat en in welke richting. De micro:bit kan ook nog met een andere micro:bit of smartphone praten en met het Internet!

Workshop micro:bit

Wil je micro:bit inzetten op school of in de bibliotheek? FryskLab verzorgt workshops voor professionals om je hiertoe in staat te stellen. Daarnaast verzorgen wij natuurlijk ook workshops voor de jeugd. In beide gevallen zorgen wij voor de micro:bits en laptops om mee te programmeren.

De kosten van een workshop van twee uur bedragen € 195,00, exclusief BTW en reiskosten.

Indien gewenst kunnen we voor de deelnemers ook een eigen micro:bit leveren. De kosten hiervoor bedragen € 20,00, exclusief BTW, per deelnemer.

Vragen of opmerkingen, of behoefte aan maatwerk? Neem dan contact met ons op!