het mobiele bibliotheeklab

Artikel Impact door Connectie: “Jezelf overtreffen door samen te werken”

Posted by on jun 13, 2018

Artikel Impact door Connectie: “Jezelf overtreffen door samen te werken”

De Reis is een programma rondom community art en vindt plaats in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. In het najaar van 2017 werden wij door projectleider Sikko Cleveringa gevraagd of we hieraan een bijdrage konden leveren, in het bijzonder binnen een project in het Noordfriese dorp Ferwert.

Omdat het project, dat plaatsvond op de lokale VO-school het Dockinga College, volgens ons gebaat kon zijn met de werkmethode die we samen met Ton Zijlstra/Maker Households ontwikkelden voor ons Koninklijke Bibliotheekproject Impact door Connectie waren het snel met elkaar eens: we gaan aan de slag!

Ook interessant was dat we gebruik konden maken van twee geldstromen: middelen vanuit De Reis en financiering vanuit de Koninklijke Bibliotheek (een bijdrage vanuit de Innovatieraad). Dat maakte dat we langere tijd op de school actief konden zijn. De resultaten van het project werden gedocumenteerd door de leerlingen zelf, maar ook op de website van De Reis verscheen een mooi artikel.

En nu ook een stuk in een magazine dat door De Reis is uitgegeven. Het volledige magazine vind je hier (PDF). Hieronder daaruit het artikel over Impact door Connectie.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.