het mobiele bibliotheeklab

MediawijzerMakers! bij Nationaal Mediawijsheid Congres 2016: kom digitale geletterdheid uitpakken bij FryskLab en FabLab Zeeland!

Posted by on feb 16, 2016

MediawijzerMakers! bij Nationaal Mediawijsheid Congres 2016: kom digitale geletterdheid uitpakken bij FryskLab en FabLab Zeeland!

Op 15 december jl. ontvingen FryskLab van Bibliotheektheekservice Fryslân en FabLab Zeeland van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de Aanmoedigingsprijs 2015 van Stichting Mediawijzer.net. Het prijzengeld is besteed aan de aanschaf van een tweede set zogenaamde Maker Boxes en de vertaling van het boek The Essential Elements of Digital Literacies van Doug Belshaw.

Tijdens het Nationaal Mediawijsheid Congres 2016, 23 maart a.s. in Ede, kunnen bezoekers in de bus van FryskLab aan de slag met de Maker Boxes. Elke van de acht dozen bevat een bepaalde vorm van technologie (uiteenlopend van Raspberry Pi tot de 3D print pen) en is gekoppeld aan de acht door Belshaw gedefinieerde competenties van digitale geletterdheid: Cultureel, Cognitief, Constructief, Communicatief, Vertrouwd, Creatief, Kritisch en Maatschappelijk. Bekijk Belshaw’s TEDx-verhaal over digitale geletterdheid hier.

Samen met medewerkers van de twee bibliotheeklabs ontdek je in Ede hoe de technologie werkt en onderzoek je hoe je deze kunt inzetten in de dagelijkse praktijk van mediacoach, informatieprofessional, bibliothecaris of docent.

Benieuwd? Bekijk hier sessies die in december 2015 werden uitgevoerd in de Friese bibliotheken: https://www.frysklab.nl/nieuws/mediawijzermakers-brengt-digitale-geletterdheid-in-de-friese-bibliotheken/

MediawijzerMakers bij Bibliotheken Zuidoost-Fryslân, Oosterwolde.

MediawijzerMakers bij Bibliotheken Zuidoost-Fryslân, Oosterwolde.

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.