het mobiele bibliotheeklab

[VIDEO] Bezoek minister Bussemaker aan FryskLab

Posted by on feb 10, 2016

[VIDEO] Bezoek minister Bussemaker aan FryskLab

Minister Bussemaker bezocht afgelopen woensdag FryskLab. In de bus spraken wij met haar over het project, maar stelde ze vooral veel vragen, in het bijzonder aan drie studenten van het Leeuwarder Lyceum Piter Jelles: Thijs, Amber en Silke. Zij werken momenteel aan hun meesterproef en maken daarbij gebruik van de faciliteiten van de bus. Hun oplossing en prototypes om kapotte computerkabeltjes te kunnen (her)gebruiken had haar warme belangstelling.

Het mobiele lab is volgens de minister een innovatieve vorm van zowel bibliotheek en maker education. Zij zegt daarover: “Ik hoop dat anderen zich erdoor laten inspireren, opdat we jonge mensen vooral ook leren om dingen weer te maken. Dat zij door te maken, te onderzoeken, nieuwsgierig te worden en creativiteit te ontwikkelen ze nieuwe inzichten en nieuwe producten kunnen ontwikkelen.

Naast het mobiele lab werd ook een bezoek gebracht aan D’Lab, het FabLab van onze samenwerkingspartner Friesland College. Juist de koppeling tussen beide labs maakt het mogelijk een grotere doelgroep aan te spreken en over en weer gebruik van elkaar te maken.

Fotograaf Hans Jellema legde haar bezoek vast:

[slickr-flickr id=”83026924@N03″ tag=”Jet Bussemaker”]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.