het mobiele bibliotheekFabLab

Open Product Design Challenge

Naast het reguliere onderwijsprogramma is een format ontwikkeld voor challenges. Met dit format kunnen scholen op basis van echte vraagstukken van bedrijven en instellingen deelnemen aan een open product design challenge. Deze bestaan uit een introductie van het vraagstuk door het deelnemende bedrijf, uitleg over FabLab, open product design en digitale fabricage, een hands-on gedeelte waarin deelnemers op basis van productconcepten werken aan de ontwikkeling van prototypes en een afsluiting met korte presentaties van de prototypes aan de hand van de ontwikkelde businessmodellen.

Aanbod challenges

Open product design challenge (minimaal vier lesuren, altijd mét bus): prijs na overleg vast te stellen, want afhankelijk van groepsgrootte.

Zeer geschikt voor VO, MBO, VMBO en HBO. Leerlingen gaan aan de slag met een vraag van een bedrijf en ontdekken via een reeks korte workshops de principes van digitale fabricage (FabLab), design by tinkering, het ontwikkelen van een business case en het ontwerpen van een prototype. Het resultaat wordt gepitcht aan de opdrachtgever.