het mobiele bibliotheeklab

Kennissessie FryskLab

Kennissessie FryskLab op het Friesland College

Bibliotheekservice Fryslân, het Friesland College en het Waterapplicatiecentrum nodigen u uit voor een Kennissessie FryskLab op vrijdag 16 mei om 14.00 uur bij het Friesland College (Julianalaan 97) in Leeuwarden.

Tijdens deze sessie presenteren de drie partners het Samenwerkingsverband FryskLab. Speerpunt van het Samenwerkingsverband is het realiseren van drie doorgaande leerlijnen digitale fabricage: watertechnologie, duurzame energie en creatieve maakindustrie. Door middel van dit initiatief willen de partners een stevige impuls geven aan het innovatieve vermogen van studenten en het bedrijfsleven (MKB).

Het programma van de Kennissessie bestaat uit pitches van de FryskLab Open Product Design Challenge door studenten van het Friesland College. De studenten zijn afkomstig uit technische en creatieve opleidingen van het Friesland College (Engineering, Mode, Creatief Vakman, Life Sciences en Multimedia Vormgeving). Deze Challenge is onderdeel van FryskLab Elements, het onderwijsprogramma van het mobiele FabLab FryskLab van Bibliotheekservice Fryslân. Hiermee wil BSF samen met onderwijsinstellingen onderzoeken hoe creatieve maakprocessen bijdragen aan de creatieve, technische en ondernemende vaardigheden (21st century skills) van met name kinderen en jongeren.

De pitches worden gevolgd door voordrachten van Keimpe de Heer (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht/RotsLab) & Jeroen de Boer (BSF/FabLab Benelux/FryskLab), Jelmer Evers (docent geschiedenis UniC, Radicale Vernieuwer 2013) en Anne-Wil Lucas (Tweede Kamerlid VVD, woordvoerder Wetenschap, Innovatie en Economische Zaken).

Programma:

13.45 – 14.00 uur Inloop

14.00 – 14.30 uur Pitches door leerlingen Friesland College (resultaten challenge)

14.30 – 15.00 uur Introductie FabLab en FryskLab (door Keimpe de Heer en Jeroen de Boer), offici├źle aankondiging samenwerkingsverband FryskLab door de partners BSF, ROC FC en WAC

15.00 – 15.30 uur Het maken in het onderwijs, door Jelmer Evers

15.45 – 16.00 uur Innovatie en onderwijs vanuit overheidsperspectief, door Anne-Wil Lucas

16.00 – 17.00 uur Afsluiting en borrel

Sprekers

Keimpe de Heer was nauw betrokken bij de opzet van FabLab Waag (Amsterdam), het eerste FabLab van Nederland. Hij is tevens oprichter van RotsLab (Utrecht) en opleidingsco├Ârdinator bij de School for Games & Interaction (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).
Jeroen de Boer is projectleider FryskLab vanuit Bibliotheekservice Fryslân en bestuurslid van Stichting FabLab Benelux.

Jelmer Evers is docent geschiedenis op UniC, een vernieuwende school. Hij werkt sinds 2003 in het onderwijs. In 2012 was hij genomineerd voor Leraar van het jaar. In 2013 noemde Vrij Nederland hem een Radicale Vernieuwer. Naast zijn docentschap schrijft Evers boeken, columns, geeft lezingen, workshops en advies over onderwijsvernieuwing en professionele autonomie.
Anne-Wil Lucas is sinds juni 2010 Tweede Kamerlid voor de VVD. Ze is woordvoerder namens de VVD op het gebied van Wetenschap, Innovatie en Economische Zaken. In die hoedanigheid houdt zij zich onder meer bezig met het Techniekpact en Innovatie & Topsectorenbeleid.

Locatie

Friesland College
Julianalaan 97
8931 AH Leeuwarden

Aanmelden

Het belooft een inspirerende middag te worden. We hopen dat u erbij bent!
U kunt zich HIER aanmelden.

Uitnodiging FryskLab Kennisdagdeel

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.