het mobiele bibliotheeklab

3D printworkshop Centrum Duurzaam, WERC en Welcome to the Village

Posted by on jun 20, 2015

3D printworkshop Centrum Duurzaam, WERC en Welcome to the Village

Onze deelname aan Welcome to the Village in 2014 krijgt dit jaar een vervolg. We doen mee aan een project van het kunstenaarscollectief WERC uit Groningen. Voor het festival bedachten zij het project PIXIE: de route naar de festivalcamping (4 km verderop) wordt op een visueel aantrekkelijke manier duurzaam vormgegeven. Voor de uitvoering ervan wordt gewerkt met open technologie (onder andere Arduino) en digitale fabricage (3D printing).

In de facilitering daarvan spelen we met FryskLab een rol, onder andere door tijdens en voorafgaand aan het festival de truck op het festivalterrein te plaatsen. Hier kunnen de PIXIE’s (er zijn er 300 nodig) worden gefabriceerd. Omdat we op zoek zijn naar mensen die daarbij helpen organiseerden we vandaag bij Centrum Duurzaam een 3D printworkshop voor leerlingen ICT uit Sneek. Zij werden door onze docent Marleen Andela ingeleid in het programma Blender en gingen daarna met de printers van Centrum Duurzaam aan de slag. Een aantal van hen gaf daarna mee te willen werken aan het PIXIE-project.

Dat was één van de beoogde resultaten. Het andere is dat op school wordt gewerkt met nieuwe technologie en andere competenties worden aangesproken. De wens is uitgesproken dat we dit aankomend jaar maandelijks gaan organiseren, naast het uitvoeren van de FryskLab Open Product Design Challenges. Top!!

[slickr-flickr id=”83026924@N03″ tag=”3D printworkshop Centrum Duurzaam”]

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.