het mobiele bibliotheeklab

FryskLab Challenge: Bouwstudenten ROC Friese Poort pitchen definitief ontwerp Skultsje

Posted by on nov 30, 2016

FryskLab Challenge: Bouwstudenten ROC Friese Poort pitchen definitief ontwerp Skultsje

Vrijdag 25 november 2016 waren circa 80 bouwstudenten van ROC Friese Poort van de vestigingen Sneek, Drachten en Leeuwarden bij Centrum Duurzaam in Leeuwarden. ÔÇśVandaag ronden we de 2e stap af in het levensechte onderwijsproject Sk├╗ltsjeÔÇÖ, zijn de enthousiaste openingswoorden van Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam. ÔÇśVrijdag 2 september 2016 zijn jullie door mij uitgedaagd om een bouwwerk te ontwerpen in het B├╗tenfjild in de vorm van een ChallengeÔÇÖ, vult Oege Hiddema van Wetterw├ólden B├╗tenfjild aan. In de vorm van een pitch presenteerden de studenten hun definitieve ontwerp van het┬áSk├╗ltsje.

Wat is een pitch?
Hoe overtuig je in korte tijd Wetterw├ólden B├╗tenfjild om te kiezen voor jouw Sk├╗ltsje? Welk verhaal vertel je dan in een minuut? Hoe stel je een krachtige presentatie samen? ÔÇśDeze vragen gaan we met elkaar beantwoorden, oefenen en gewoon doenÔÇÖ, legt Albertus Douwes van Frysklab uit. Een pitch bestaat uit voorbereiden, oefenen en de pitch zelf. De voorbereiding bestaat uit een aantal stappen waaronder aanpak, oplossing en call-to-action.ÔÇÖ Je be├źindigt de pitch met een sterk slotargument waarmee je Wetterw├ólden B├╗tenfjild uitdaagt om te kiezen voor jouw Sk├╗ltsjeÔÇÖ.

Klik door en beleef de pitches van het Sk├╗ltsje zelf

Meest inspirerende idee
Studenten van de vestiging Drachten presenteerden een drijvend Sk├╗ltsje. De fundering is van staal en de opbouw bestaat uit biologisch bouwmateriaal wat recyclebaar is. Met zonnepanelen wekt het Sk├╗ltsje zelf energie op voor het opladen van elektrische fietsen en boten en de toiletvoorzieningen. ÔÇśJullie winnende ontwerp spreekt oudere en jongere doelgroepen aan. Bovendien is dit ontwerp technisch en financieel ook haalbaar. Uit de gezamenlijke presentatie blijkt een goede teamgeest die de oorspronkelijkheid en uitvoerbaarheid van het Sk├╗ltsje ten goede komtÔÇÖ, motiveert Oege Hiddema van Wetterw├ólden B├╗tenfjild de keuze voor het winnende ontwerp.

Klik hier voor een impressie van het winnende Skûltsje

Duurzaam vooruit kijken
ÔÇśIk ben in dit traject steeds verrast door de motivatie van de studenten en door de creativiteit die ons project bij hen heeft uitgelokt. Het is ook verrassend hoe deze generatie erin slaagt om het begrip duurzaamheid spontaan te integreren in hun oplossingen. De Challenge- methode levert niet alleen studenten iets op, maar ook ons als opdrachtgeverÔÇÖ. Willem Douma, docent bouw van ROC Friese Poort Drachten is verrast en ge├»nspireerd. ÔÇśVooral het plezier van samenwerken, de inzet en bereidheid tot innovatief en duurzaam denken. Deze groep studenten heeft vooruit gekekenÔÇÖ.

Klik door voor een impressie van Skûltsje 1

Klik door voor een impressie van Skûltsje 2

Klik door voor een impressie van Skûltsje 3

 

Dit bericht verscheen in oorspronkelijke vorm op de website van Centrum Duurzaam.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.