het mobiele bibliotheeklab

Kinderboekenweek 2015: met de bus naar Schier!

Posted by on okt 12, 2015

Kinderboekenweek 2015: met de bus naar Schier!

De eerste keer met de bus naar overzeese gebieden! Dát gebeurde vorige week met een prachtige tour naar Schier. We deden de basis- en middelbare school aan en alle leerlingen hebben deelgenomen aan workshops 3D-ontwerpen en programmeren. Ze moesten aan de slag met het verbeelden van hun eigen avatar (VO) of ontwierpen de wereld van Robbie Robot (onderbouw PO). Met Scratch werden games geprogrammeerd.

Op de eerste avond ontvingen we lokale ondernemers, beleidsmakers en inwoners. Zij deden mee aan een bieropenerchallenge en maakten kennis met de bus. Twee geweldig mooie en vermoeiende dagen, maar het smaakt naar méér! En natuurlijk alle lof voor de bibliotheekmedewerkers Julia Arnscheidt (zij werkt helaas inmiddels ergens anders) en Josine Olgers, die deze trip tot in de puntjes organiseerden: bootovertocht met de bus, overnachten bij eilanders en de sessies met de scholen. TOP!

De activiteiten vinden plaats in het kader van de Kinderboekenweek 2015. Naast Schier zijn we zeer actief bij noord-Friese bibliotheken en bezoeken onder meer Franeker, Buitenpost, Stiens en Dokkum.

Hieronder een kleine selectie van de foto’s. Het volledige album staat op Flickr.

[slickr-flickr id=”83026924@N03″ tag=”Schiermonnikoog”]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.