het mobiele bibliotheeklab

Prototypen met FryskLab bij Innovation Challenge Brabantse Netwerkbibliotheek

Posted by on dec 21, 2013

Prototypen met FryskLab bij Innovation Challenge Brabantse Netwerkbibliotheek

Afgelopen donderdag parkeerden we FryskLab in een prachtig park bij Kloosterhotel Zin in Vught. Op die locatie vond de Innovation Challenge van de Brabantse Netwerkbibliotheek plaats, een tweedaagse bijeenkomst waarbij rondom de thema’s ruilen en logistiek praktische sessies plaatsvonden. De veertig Brabantse bibiliotheekcollega’s konden met het thema ruilen aan de slag met de methodiek van een gamestorm, terwijl het onderwerp logistiek werd gekoppeld aan een open design-lab.

Deze laatste sessie verzorgden wij (Aan Kootstra, Bertus Douwes en ikzelf) samen met Keimpe de Heer en eigenlijk geheel analoog aan onze bijdrage aan Serious Innovation. De deelnemers (in groepjes van vijf personen) startten met het opstellen van een empathy map: wie is de eindgebruiker van een logistieke dienst (welke dan ook) en wat beweegt hen/haar? Als tweede stap moesten hieruit voorkomende resultaten verbeeld worden naar een pakkende vorm. Deze werd in de bus omgezet naar een driedimensionaal beeld en uitgeprint. De groepjes werden daarin begeleid door Marleen Andela, die tijdens de DesignXPO ook al erg prettig met ons samenwerkte. Het tastbare resultaat kon tenslotte gebruikt worden bij de pitch, waaraan ook een uitgewerkt businessmodel (opgesteld met de business model canvasmethode) gekoppeld was.

De toehoorders van deze pitches waren onder andere ook de directeuren van Brabantse bibliotheken die zich later op de dag aansloten. Hen konden we ook even vertellen over ons project en vanzelfsprekend namen zij een kijkje in de bus. Al met al best een pittige dag (06.00 vertrekken, 21.30 weer thuis), maar méér dan de moeite waard: het ging om de inhoud en we konden kennis uitwisselen met collega’s in Brabant.

Foto’s zijn hier te bekijken.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.