het mobiele bibliotheeklab

Onderwijsomgeving voor uitvinders, denkers en doeners

Creativiteit is één van de pijlers waarop het onderwijsprogramma van FryskLab rust. De onderliggende gedachte hierbij is dat iedereen een ontwerper is. Creatief vakmanschap is daarom ook niet gebonden aan creatieve opleidingen, maar moet worden gezien als een alomtegenwoordig element binnen het volledige educatieve aanbod op Friese scholen.

In samenwerking met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (lectoraat Open Innovatie) wordt onderzocht hoe deze aanpak vorm en inhoud krijgt. Hiervoor wordt een onderwijsprogramma ontwikkeld dat binnen het Friesland College in de praktijk gebracht wordt. Digitale fabricage en daarbij horende 21e eeuwse vaardigheden hebben binnen dit aanbod een grote rol. Voor de monitoring van de resultaten wordt gebruik gemaakt van het Multilevel Design Model dat is ontwikkeld door Peter Joore, lector Open Innovatie bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Bekijk hier de toekenningspagina.

Het onderzoek wordt gerealiseerd dankzij een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

utrecht0388

 

2 Comments

 1. Geachte ik Jan Ferwerda ben zelf een uitvinder ik probeer al jaren lang iets op de markt te brengen dat valt alleen niet mee . Een bundeling van meerderen denkers en doeners is een goed besluit op het gebied van uitvindingen daarin moet ieder een bases van technologie en markt bezitten. Een goed voorbeeld zou zijn om eens met de NOVU Utrecht te praten zij geven goede voorlichtingen op het gebied van uitvindingen en markt

  • Beste Jan,

   Dank voor de tip!

   Vriendelijke groet,

   Jeroen de Boer

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.