het mobiele bibliotheeklab

“Ik ben enthousiast over FryskLab”

“Ik ben enthousiast over FryskLab”

OMDAT,

Ik veel kansen zie om met FryskLab verbindingen te leggen tussen bedrijfsleven en onderwijs. Een voorbeeld hiervan is programma De Noorderlingen (www.de-noorderlingen.nl), dat per 1 september begint.

Jacob Luinstra, Het Ondernemersinstituut

Ik blij ben met alle initiatieven waarin mensen en organisaties worden aangemoedigd tot zelfstandig denken, waar ze ruimte krijgen om hun gekste gedachten te verwerkelijken en waar men met hen meedenkt over het oplossen van al die praktische problemen en hinderpalen die opdoemen in dat proces. Kabelnoord, de organisatie die ik vertegenwoordig, is graag bereid daar een zetje aan te geven, binnen de mogelijkheden die we daartoe hebben.

Gijs van Hesteren, Kabelnoord

Het een waardevolle bijdrage levert aan de versterking van de innovatiekracht in de Noordelijke provincie. Daarnaast stimuleert Frysklab kennisontwikkeling en economische bedrijvigheid wat uiteindelijk werkgelegenheid en economische groei oplevert voor Nederland.

Keimpe de Heer, FabLab Benelux Foundation

Je op een laagdrempelige manier kunst, wetenschap en techniek met elkaar kunt verbinden en dit naar verschillende doelgroepen, op locatie kunt aanrijden. Dit biedt mogelijkheden voor het inzetten van experts uit o.a. het bedrijfsleven, docenten, studenten van (Friese/noordelijke) ROC ’s en HBO instellingen, lokale  kunstenaars, wetenschappers. FryskLab past naadloos binnen onze programmering en is makkelijk in te passen binnen onze Cultuurblokken. Dan heb ik nog niet eens gehad over duurzaamheid, ontwerpen, etc.

Pieter Jan Struik, Ateliers Majeur

Ik de disseminatie van kennis op deze manier heel goed vind. Deze rol past de Bibliotheekservice als geen ander. Jullie kunnen op deze manier andere labs, onderwijs en wetenschap laten samenwerken en onder de aandacht brengen van mensen die er anders nooit mee in aanraking zouden komen. Wanneer gaan jullie beginnen?

Eric Voigt, CMD NHL Hogeschool

Het voor ons een aantrekkelijke aanvulling geeft op trajecten als Bieb FACTORY en Bibliotheek Op School. Daarnaast vinden wij het zeer zinnig om middels cocreatie te experimenteren met kinderen en jongeren in het zelf maken en onderzoeken van kennis en informatie. Wij zijn voornemens actief deel te nemen in FryskLab en gebruik te maken van het aanbod dat FryskLab biedt.

Arjen Nijboer, Bibliotheken Midden-Fryslân

De provincie Fryslân nu nog een FabLab ontbeert. Met een mobiel FryskLab nemen we echter een voorsprong en stimuleren we innovatie en creativiteit bij jong én oud! Stichting Innovatiehuis Lauwersdelta te Buitenpost en de hieraan verbonden organisaties en instellingen zijn dan ook groot voorstander van dit project!

Henk Everts, Innovatiehuis Lauwersdelta

Het aansluit bij het belang dat we hechten aan aandacht voor wetenschap en technologie in het basisonderwijs. het wekt belangstelling en stimuleert een onderzoekende leerhouding.

Hans Greidanus, PCBO Leeuwarden

Wij als bibliotheek Lemmer Frysklab heel goed in kunnen zetten bij diverse activiteiten, zoals bij onze naschoolse activiteiten en tijdens de  Kinderboekenweek.

Jozien Lucas, Bibliotheek Lemmer

Frysklab unieke mogelijkheden biedt voor maatschappelijk en sociale innovaties. Met Frysklab kun je een laboratorium brengen in de situatie, om daar direct waardevol te zijn. Een alternatieve mogelijkheid is om Frysklab te laten werken als verzamelaar van onderwerpen. Frysklab pikt lokale problemen op en brengt die naar de relevante plaatsen waar oplossingen worden gevonden of ontworpen. Voorbeelden van deze plaatsen zijn labaratoria voor innovatie of bibliotheken. Frysklab zorgt vervolgens voor de verspreiding en daadwerkelijke implementatie van de gevonden oplossingen op de plaats van bestemming; de meest cruciale stap in echte innovatie.

Hylke van Dijk, lectoraat Serious Gaming NHL Hogeschool

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.