het mobiele bibliotheeklab

#MakerTour2015: FryskLab bezoekt in februari acht landen in twee weken

Posted by on dec 16, 2014

#MakerTour2015: FryskLab bezoekt in februari acht landen in twee weken

#MakerTour2015: FryskLab, het eerste Europese Mobiele BibliotheekFablab, bezoekt 8 landen in twee weken

FryskLab, het mobiele FabLab van FryslĆ¢n, onderneemt een Europese road trip. Bestemming is Florence, waar FryskLab deelneemt aan het congres The Art of Invention, georganiseerd door OCLC.

Frysklab zal op een prominente plaats bij de evenementlocatie Villa Vittoria komen te staan. Alle aanwezigen kunnen rondkijken en vragen stellen aan de deskundige medewerkers. Ook kunnen ze aan de slag met de apparatuur in de bus, waaronder 3D-printers, vinyl- en lasersnijders en elektronisch gereedschap en programmeersoftware als Makey Makey, Little Bits en Scratch. Jeroen de Boer, domeinspecialist nieuwe media bij de BSF en projectmanager van FryskLab, zal bovendien een presentatie geven in Ć©Ć©n van de breakout sessies tijdens deze bijeenkomst.

FryskLab bezoekt tijdens de twee weken (5-20 februari) durende tour door Europa acht landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, Belgiƫ, Italiƫ, Frankrijk en Nederland. Het FryskLab-team is van plan in ieder land workshops te organiseren die zijn gericht op zelf maken. Speciale aandacht wordt besteed aan het toegankelijk maken van de huidige en toekomstige FabLab dienstverlening voor blinden en slechtzienden. Hierbij wordt samengewerkt met een aantal deskundige partners: Stichting Aangepast Lezen, Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB), Dedicon, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) en OCLC. Nadere details hierover worden begin 2015 bekendgemaakt.

In de provincie Friesland wordt het mobiele lab gebruikt om leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs kennis te laten maken met 21e eeuwse vaardigheden en digitale fabricage. De provincie hoopt hiermee ook het hoofd te bieden aan de sociaal-economische uitdagingen van de regio. Het lab wordt tevens gebruikt voor een aantal andere bibliotheekprogrammaā€™s zoals bijvoorbeeld Fab the Library!, een serie modules om andere bibliotheken te helpen bij het opzetten van makerspaces of FabLabs.

 

Meer te weten komen over Frysklab? Bezoek dan www.frysklab.nl of http://www.facebook.com/frysklab. Volgen op Twitter kan ook: http://www.twitter.com/frysklab of hashtag #makertour2015

 

IMG_0874

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.